Aparat foto de colectie, cu film de 35mm produs intre anii 1973 si 1986. Nu stiu exact cum functioneaza, insa declanseaza atunci cand tragi de parghie. La cerere pot trimite si filmulete suplimentare.Are suport din piele pentru purtat la gat, original, cu surub de prindere in locul unde se monteaza pe trepied (pentru a nu cadea din suport).

Atat camera foto cat si suportul sunt intr-o stare optica excelenta, de 10 din 10 as putea spune. Nu stiu nimic de functionarea ei, nu ma pricep, nu umblu sa nu stric.Вилия = Vilia este un râu care curge prin Belarus și Lituania.Camera foto fabricata in URSS (USSR)

Vilia este o cameră simplă elegantă, care arată puțin ca un Smena Symbol îmbunătățit, dar este de fapt un design complet independent. Obturatorul este de tip frunze, în timp ce diafragma cu patru frunze are o deschidere aproape pătrată – ambele sunt situate chiar în spatele lentilei. Obiectivul este focalizat manual de la 0,8 m până la infinit, în timp ce simbolurile de pe scara distanței ajută la evaluarea distanței corecte pentru subiectele date (portret, portret grup, grup, peisaj).

Filmul este avansat cu o pârghie situată pe spatele camerei, cuplată cu împingerea obturatorului. Aparatul foto este echipat cu un pantof fierbinte pentru sincronizarea unui blitz, precum și cu o priză de cablu de sincronizare. Vizorul excelent are linii strălucitoare cu semne de parallax și simboluri meteorologice legate de setarea diafragmei (vezi mai jos).

Vilia este echipată cu un sistem simbolic de stabilire a expunerii, asemănător cu ideea pe care o utilizează Smena 8M sau Smena Symbol. Când se utilizează sistemul, viteza obturatorului este presetată în funcție de scala de viteză a filmului pe inelul său – de la 1/30 s pentru 25 sau 32 GOST / ASA la 1/250 s pentru 200 sau 250 GOST / ASA [1], în timp ce expunerea este ajustată prin schimbarea diafragmei de la 4 (nori grei / ploaie) până la 16 (soare luminos). Simbolurile de vreme sunt vizibile numai în partea de jos a vizorului și sunt indicate printr-un mic punct luminos, în funcție de setarea diafragmei.